Hasan Şener - Anasayfa

Hasan Şener

Personal Writings, PhD Adventure



watch this blog!

Makine Mühendisliği Okumak

4 Ocak 2017 Çarşamba - # # #

Merhaba blogum aslında uzun süredir açık olmasına rağmen makinegitim.com ile ilgilendiğimden bayadır ilgilenemedim.

Bugünkü konum makine mühendisliği okumak hakkında olacak. Peki neymiş milyonların "O bölüm zor abii!" dediği ?

Aslına bakarsanız 1. Sınıfta Kocaeli Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği'ni kazandım. Daha sonradan sadece otomotiv sektöründe çalışmak istemediğimi farkettim ve derslere başından asılmaya başladım. Ortalamayı belli bir düzeye getirdikten sonra Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümüne yatay geçiş yaptım.

Yatay geçiş sürecinde İngilizce hazırlığı atlamam bana büyük fayda sağladı. Teşekkürler Maltepe Askerî Lisesi 😚

Fakat geçiş yaptıktan sonra kredilerimi saymayan Marmara'ya ise😒

Kocaeli Türkiye kredisini uyguladığından ve Marmara da ECTS sistemini uyguladığından çoğu derslerim sayılmadı ve her dönem en az fazladan 8-9 kredi almak zorunda kaldım.

Gelelim Makine Mühendisliği nasıldır?

1. Sınıf güllük gülistanlıktır. Bunu son sınıfa geldiğinizde daha iyi anlarsınız. (Eğer bu yazımı mühendis adayları okuyorsa :) ) Neden böyle diyorum. Çünkü lise temeli üzerinedir çoğu ders. Yani göreceğiniz basit fizik, matematik, Türk Dili, İnkılap Tarihi gibi derslerdir. Teknik derslerden ise teknik resim ve statik görürsünüz. Zorluk derecesine %10 diyebiliriz.

Çoğu kişi Fizik - 2'de ve Statik'te kalır 😂. Gülüyorum çünkü ilerde gerçekten ben bunlardan nasıl kalmışım diyor insan.

2.Sınıfta ise yavaştan üniversite sizi tavanın üzerine getirir ve sizi bir güzel unlamıştır. Kızarmaya hazırsınız ancak 3. sınıfı beklemek zorundasınız. İkinci sınıfta çoğu kişinin zorlandığı ders Termodinamik olacaktır. Dillere destan Termodinamik dersi, Nümerik Analiz, Mukavemet, Makine Mühendisliğinde Tasarım (Örn. SolidWorks), Diferansiyel Denklemler biraz zorlayabilir. Ama ikinci sınıfın zorluğuna %50 diyebiliriz.

3.Sınıfa gelsek mi? Bi önceki cümleden bile üçüncü sınıfın sizin için bir bela olacağını söyleyeceğimi anlamışsınızdır. Üçüncü sınıfta kızgın tavaya direkt atarlar sizi. Makine Elemanları 1-2, Akışkanlar Mekaniği, Mekanizmalar, Makine Dinamiği ve Teorisi, Isı Transferi, Ekonomi, Mühendislik Ekonomisi, Sistem Dinamiği ve Kontrol gibi dersler alırsınız. Zaten bunları verdikten sonra kendinize "Ben oldum galiba lan!" diyosunuz. :) Zorluk derecesi %300 dür.

4.Sınıfta ise artık misafirsinizdir. Hedeflediğiniz şirketleri daha da yakından incelemek istersiniz. Bitirme tezinizle ilgilenirsiniz daha çok ve seçmeli dersleriniz bulunur. Haftada iki ya da üç gün okula gidersiniz. Zorluk derecesi %30 denilebilir.

Umarım siz de benim gibi yaptığınız işten zevk alırsınız. Mezun olmama sayılı günler kalmışken umarım herkes istediği yerde olur.

Esen kalın...


Last Comments